2020 blogbejegyzései

2020. október 15., 16:16 | szerző: Agro Electro | Villanypásztor-infó kategóriában

A jelen útmutató villanypásztor zsinórral épített rendszert mutat be, viszont a technikák és szabályok érvényesek a kötéllel, vagy szalaggal épített rendszerekre is.

Egy korszerű villanypásztorrendszer megépítése könnyűszerrel kivitelezhető egyszerű barkács­szerszámokkal és alapvető barkácsismeretekkel, így nem feltétlenül szükséges speciális szaktudás és professzionális szerszámkészlet.

Habár az építés során gyakran szükséges improvizálni a hely adta lehetőségek szerint, ajánlott, hogy minden esetben a villanypásztorrendszerek számára kialakított vezetékeket, szigetelőket és csatlakozókat használja, elsősorban a garantált hosszú idejű működés érdekében, másodsorban a gyakorlat azt mutatja, hogy a célszerűen kialakított alkatrészek beszerzése hosszú távon sokkal kifizetődőbb.

00. cover

2020. október 14., 11:29 | szerző: Agro Electro | Villanypásztor-infó kategóriában

Mielőtt elkezdené a villanypásztor építését, lehetőleg a helyszínen tervezze meg egy papíron a rendszert. Ez segít a szükséges alkatrészek és anyagmennyiségek pontos megállapításában.

Villanypásztor tartozékok

2020. október 9., 14:33 | szerző: Agro Electro | Villanypásztor-infó kategóriában

Készítettünk egy rövid bemutató videót a villanypásztor készülékek gyártási folyamatáról mivel sokan nem hiszik, hogy mi gyártjuk a készülékeket és nem csak forgalmazzuk, ahogyan azt a legtöbb cég teszi.

video-thumbnail

2020. szeptember 21., 14:33 | szerző: Agro Electro | Villanypásztor-infó kategóriában

A villanypásztorrendszer kimondottan az állatok kordában tartására, vagy távol tartására alkalmas építmény. Meg­különböztetjük az ideiglenes és permanens kialakítású rendszereket — a permanens rendszereket hosszú távú (több éves) használatra szánjuk, míg az ideiglenes rendszerek csupán hetekig, vagy hónapokig kell működjenek egy adott helyszínen.

cover-hu

2020. augusztus 21., 14:47 | szerző: Agro Electro | Villanypásztor-infó kategóriában

Milyen távolságra kell elhelyezni a kerítést alkotó oszlopokat, karókat? Továbbá milyen magasságban kell elhelyezni a kerítést alkotó vezetéksorokat?

Ezen útmutató alapján könnyűszerrel megtalálja a fenti kérdésekre a válaszokat.

0000000d

2020. április 21., 11:35 | szerző: Agro Electro | Villanypásztor-infó kategóriában

A villanypásztor készülék kb. másodpercenként magasfeszültségű impulzusokat bocsát ki, ez a működésének az alapelve. Ezeknek az impulzusoknak a feszültsége 6.000-10.000 V, a készülék típusától függően. Továbbá, az impulzusok fontos paramétere az impulzusenergia, amit Joule-ban fejeznek ki. Az impulzusok feszültsége és energiája határozza meg együttesen a villanypásztor hatékonyságát. A vezeték ellenállása miatt az impulzusok feszültsége és energiája egyaránt csökken, tehát a kerítés maximális hossza korlátozott a vezeték ellenállásának függvényében.

Feszültségcsökkenés a vezetékben

2020. március 18., 10:40 | szerző: Developer

A villanypásztor rendszerek háziállatok bekerítésére, vagy pedig vadállatok távoltartására használhatók. Háziállatok esetében eredményesen használhatók lovak, tehenek, juhok, kecskék, sertések, kutyák, stb. kordában tartására, azaz nagy- és középtermetű állatok számára.

gard electric