Az Agro Electro blogja


2020. október 15., 16:16 | szerző: Agro Electro | Villanypásztor-infó kategóriában

A jelen útmutató zsinóros vezetékkel épített villanypásztorrendszert mutat be, viszont a technikák és szabályok érvényesek a kötéllel, vagy szalaggal épített rendszerekre is.

Egy korszerű villanypásztorrendszer megépítése könnyűszerrel kivitelezhető egyszerű barkács­szerszámokkal és alapvető barkácsismeretekkel, így nem feltétlenül szükséges speciális szaktudás és professzionális szerszámkészlet.

Habár az építés során gyakran szükséges improvizálni a hely adta lehetőségek szerint, ajánlott, hogy minden esetben a villanypásztorrendszerek számára kialakított vezetékeket, szigetelőket és csatlakozókat használja, elsősorban a garantált hosszú idejű működés érdekében, másodsorban a gyakorlat azt mutatja, hogy a célszerűen kialakított alkatrészek beszerzése hosszú távon sokkal kifizetődőbb.

00. cover

2020. október 14., 11:29 | szerző: Agro Electro | Villanypásztor-infó kategóriában

Mielőtt elkezdené a villanypásztor építését, lehetőleg a helyszínen tervezze meg egy papíron a rendszert. Ez segít a szükséges alkatrészek és anyagmennyiségek pontos megállapításában.

00. IMG_1415

2020. október 9., 14:33 | szerző: Agro Electro | Villanypásztor-infó kategóriában

Készítettünk egy rövid bemutató videót a villanypásztor készülékek gyártási folyamatáról mivel sokan nem hiszik, hogy mi gyártjuk a készülékeket és nem csak forgalmazzuk, ahogyan azt a legtöbb cég teszi.

2020. március 21., 11:35 | szerző: Agro Electro

A kerítést alkotó vezeték fontos paramétere az elektromos ellenállás. Ez egy Ohm/méterben (Ω/m) kifejezett mennyiség, minél kisebb az értéke, annál kisebb a feszültségesés a vezetékben.

Míg a rövid (100-200 m hosszú) kerítések esetében megfelelnek a nagyobb ellenállású (ezáltal olcsóbb) vezetékek, a hosszú (3 km+) kerítéseket kizárólag alacsony ellenállású vezetékből kell megépíteni.